Форум БДС о ефискализацији

Библиотекарско друштво Србије, у сарадњи са Градском библиотеком Нови Сад и Подружницом БДС за Јужно-бачки округ, позива вас на ФОРУМ БДС

Електронска фискализација у библиотекама

који ће бити одржан током манифестације Дани библиотека и библиотекара у Новом Саду, Конгресни центар Мастер, Новосадски сајам, у петак 4. марта 2022. године, са почетком у 12 часова.

Библиотекарско друштво Србије (БДС) нову сезону својих форума, стручних окупљања чланова Друштва и осталих заинтересованих појединаца за библиотечко-информациону делатност, већ традиционално почиње Форумом БДС у Новом Саду. Велико нам је задовољство да након периода немогућности одржавања форума у већем делу 2020. и током целе 2021. године услед неповољних епидемиолошких прилика у Републици Србији, обновимо организацију форума а тиме и могућност физичких сусрета и окупљања колега заинтересованих за актуелне теме библиотечко-информационе делатности.

Тема предстојећег Форума је Електронска фискализација у библиотекама по новом Закону о фискализацији („Службени гласник РС“ број 153/20, 96/21), који је у примени од 1. новембра 2021. године. С обзиром на то да према новом Закону библиотечко-информациона делатност није искључена из примене одредби овог закона, а да постоје противречне информације у вези обавезности и начина примене, око чега су на адресу БДС стизали коментари и питања од колегиница и колега, оваква тема се наметнула за предстојећи Форум.

 За дискусију на Форуму пријављени су следећи учесници:

– Светлана Миљуш, секретар (Градска библиотека у Новом Саду),

– Марија Пековић, шеф рачуноводства (Градска библиотека у Новом Саду),

– представници Народне библиотеке Србије (Тема: Фискализација и библиотеке у Словенији, примена у оквиру Кобис система)

– Богдан Трифуновић (Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“).

Заинтересоване колегинице и колеге могу своје пријаве и питања за дискусију унапред послати на адресу секретара БДС, sekretar@bds.rs, односно укључити се у дискусији на самом Форуму.

Форум ће отворити Александар Јокановић, директор Градске библиотеке у Новом Саду, и др Богдан Трифуновић, председник БДС.

Библиотекарско друштво Србије

You may also like...