Форум у Новом Саду о општинским библиотекама

Библиотекарско друштво Србије, у сарадњи са Градском библиотеком Нови Сад и Подружницом БДС за Јужно-бачки округ, позива вас на ФОРУМ БДС

Специфичности и проблематика у раду општинских библиотека

који ће бити одржан на манифестацији Дани библиотека и библиотекара у Новом Саду, Конгресни центар Мастер, Новосадски сајам, у четвртак 5. марта 2020. године, са почетком у 11 часова.

Библиотекарско друштво Србије (БДС) нову сезона својих форума, као стручних окупљања чланова Друштва и осталих заинтересованих појединаца за библиотечко-информациону делатност, већ традиционално почиње Форумом БДС у Новом Саду. На иницијативу чланова Подружнице Јужно-бачког округа овогодишњи Форум за тему има проблеме у раду општинских библиотека, као најбројније групе јавних библиотека у мрежи библиотека Србије.

            За дискусију на Форуму пријављени су следећи учесници:
– мр Милица Кирћански (Градска библиотека у Новом Саду),
– Бојана Грујић, МА (Градска библиотека у Новом Саду),
– Мирослава Паравина (Народна библиотека „Вук Караџић“ Бач),
– Драгана Петрић (Народна библиотека „Вељко Петровић“ Бачка Паланка).

Циљ овог Форума је да кроз дискусију покрене решавање одређених хитних питања у раду општинских библиотека, која ће се кроз закључке форума објавити и упутити на релевантне адресе.

Форум ће отворити Драган Којић, директор Градске библиотеке у Новом Саду, и др Богдан Трифуновић, председник БДС.

Колегинице и колеге заинтересовани за дискусију могу и унапред послати своја питања или теме за дискусију на адресу секретара БДС, sekretar@bds.rs, односно укључити се у дискусији на самом Форуму.

Добро дошли!
Библиотекарско друштво Србије

You may also like...