Одржан други форум о е-фискализацији

У Матичној библиотеци „Светозар Марковић“ у Зајечару у четвртак 17. марта. 2022.  године одржан је Форум Библиотекарског друштва Србије, други по реду, са темом електронске фискализације.

Форуму је присуствовало више од 30 библиотекара и рачуноводствених радника из 12 библиотека са разних крајева Србије (Ивањица, Чачак, Димитровград, Лесковац, Пирот, Прокупље, Кладово, Бољевац, Књажевац, Јагодина, Бор и Зајечар).

Присутне је, у име домаћина, поздравио директор Матичне библиотеке „Светозар Марковић“ Бобан Ђорђевић, а затим је председник БДС и директор Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ из Чачка др Богдан Трифуновић, говорио о обавезама библиотека за издавање фискалних рачина и са закључцима са претходног Форума, одржаног почетком марта у Новом Саду. Дискусија која је уследила укључила је већи број колегиница и колега који су изнели своја мишења или постављали питања у вези е-фискализације. На Форуму су такође изнете и нове информације у вези фискализације одређених библиотека које су у том процесу одмакле (за матичне библиотеке у Сомбору и Зајечару), као и у вези могуће надоградње Кобис интегрисаног система тако да се у будућности фискални рачуни издају директно из њега, за шта су за Кобис конзорцијум у Србији надлежне НБС и БМС.

Током дискусије изнета су и искуства зајечарске библиотеке, која је фискалну касу добила и почела да користи у свом раду.

You may also like...