Одржан форум о е-фискализацији

У петак 4. марта 2022. године у Новом Саду одржан је први Форум Библиотекарског друштва Србије у овој години, организован у сарадњи са Градском библиотеком у Новом Саду и Подружницом БДС за Јужно-бачки округ, уз подршку Народне библиотеке Србије и Новосадског сајма. Тема Форума била је „Електронска фискализација у библиотекама“ и она је окупила преко 100 заинтересованих појединаца из великог броја библиотека свих типова.

Окупљенима су се на почетку Форума обратили представница Новосадског сајма, Александар Јокановић, директор Градске библиотеке у Новом Саду, др Драгана Милуновић, заменица управника Народне библиотеке Србије, др Богдан Трифуновић, председник БДС. Већи део времена присутни су провели у дискусији коју су водили Светлана Миљуш, секретар Градске библиотеке Нови Сад, Марија Пековић, шеф рачуноводства Градске библиотеке Нови Сад, Емина Чано Томић из ВБС центра НБС, др Драгана Милуновић и др Богдан Трифуновић (присутан и као директор Градске библиотеке Чачак), са великим бројем колегиница и колега који су се јављали за реч.

Иако је и даље доста тога нејасно у вези примене новог Закона о фискализацији, услед рока за припрему његове пуне примене који истиче 30. априла 2022, дискутанти су покушали да пруже што више практичних информација и конкретних одговора на постављена питања пре и током самог Форума.

С обзиром на то да је на адресу председника БДС већ стигао предлог да се наредни форум одржи у Зајечару за све којима је Нови Сад био у петак далеко, БДС ће благовремено о томе објавити информацију.

You may also like...