Одржан Форум у Врању о мотивацији библиотекара

У Јавној библиотеци „Бора Станковић“ у Врању у среду 16. октобра 2019. године одржан је први Форум Библиотекарског друштва Србије из серије форума „Библиокараван 2019“, који се реализује уз подршку Министарства културе и информисања до краја текуће године.

На иницијативу колега из Врања, тема овог форума била је „Мотивација библиотекара“. На почетку Форума окупљеним колегиницама и колегама обратио се директор Библиотеке у Врању, Зоран Најдић, који је указао да је 2019. година и јубиларна за ову установу основану пре 140 година, након чега је реч узео председник БДС, др Богдан Трифуновић. Током 90 минута он је говорио на тему мотивације кроз примере активности Библиотекарског друштва Србије као покретача мотивације за запослене у библиотекама, укључујући и примере из Градске библиотеке у Чачку у којој је запослен.

Форуму је присуствовало око 30 библиотекара и књижничара из матичне и општинских библиотека Пчињског округа (Босилеград, Бујановац, Владичин Хан, Прешево, Трговиште), као и из Библиотеке у Ивањици и Библиотеке Матице српске из Новог Сада, који су кроз питања и коментаре учествовали у дискусији. Присуство колега из других и удаљених округа позитиван је пример заинтересованости библиотекара у Србији за форуме Друштва и потребу њиховог даљег организовања.

После Форума БДС на 64. Сајму књига у уторак 22. октобра 2019, у Пиротског округу почетком новембра биће организован наредни Форум из серије „Библиокараван 2019“, а након тога форуми ће се преселити на север Србије.

You may also like...