Серија Форума БДС Библиокараван 2019

Библиотекарско друштво Србије најављује да ће од 16. октобра па до краја 2019. године кренути серија Форума БДС у више градова и округа земље, под заједничким називом „Библиокараван БДС“ .

Захваљујући подршци Министарства културе и информисања, Библиотекарско друштво Србије ће током јесени 2019. године кроз активност „Библиокараван БДС“ реализовати неколико форума, најчешће у окрузима који до сада нису били домаћини скупова у организацији Друштва. Намера Управе БДС је да у више делова земље буду реализовани скупови, како би се наставио директан контакт између колега и омогућила дискусија о актуелним темама из сфере библиотечко-информационе делатности.

У среду 16. 10. 2019. године први из серије форума одржаће се у Јавној библиотеци „Бора Станковић“ у Врању, са почетком у 12 часова. Основна тема овог форума је „Мотивација библиотекара“. Детаљан позив следи.
У уторак 22. 10. 2019. Библиотекарско друштво Србије организоваће Форум на 64. Сајму књига са почетком у 11 часова. Овај форум највише ће се бавити темом откупа књига МКИ.
Почетком новембра окупљамо се у Пиротском округу, где ћемо у Библиотеци у Димитровграду имати нови скуп. Тачна тема и датум овог Форума биће убрзо саопштени.
Друштво позива што више заинтересованих за форуме и предложене теме да учествују, као и да предложе места наредних окупљања и нове теме.

You may also like...