Скупштина подружнице за Моравички округ у Ивањици

У среду 2. октобра 2019. године у Ивањици је одржана друга овогодишња Скупштина Подружнице БДС за Моравички округ. Домаћини овог скупа били су библиотекари Библиотеке „Светислав Вуловић“ и школских библиотека Гимназије и Техничке школе у Ивањици. Скупу се одазвало 22 библиотекара из библиотека са подручја општина Ивањица, Гуча, Горњи Милановац и Града Чачка.

На скупштини су анализиране активности БДС у текућој години, усвојен је план рада Подружнице за 2020. годину, као и планови за даље активности и окупљања колега из округа у циљу унапређења рада и сарадње између библиотека и библиотекара. Боравак у Ивањици искоришћен је за обилазак школских библиотека Гимназије и Техничке школе, као и Библиотеке „Светислав Вуловић“, чији су се запослени потрудили да буду добри домаћини свим гостима и да у кратком времену представе своје библиотеке.

Боравак библиотекара у Ивањици био је повод да се у галерији Дома културе постави и истог дана отвори поставка изложбе „Библиотеке Моравичког округа“, која је настала поводом Дана библиотекара Србије 2018. године, као резултат рада Подружнице БДС и сарадње 11 библиотека различитих типова. На 13 плаката представљене су општинске, школске, специјалне и факултетске библиотеке са најважнијим детаљима њиховог пословања и колекција. Ово је трећа у низу поставка ове изложбе, након Чачка и Горњег Милановца, а до почетка 2020. године план је да буде постављена у још најмање две библиотеке.

На скупштини је договорено да ће наредна Скупштина Подружнице бити одржана у Чачку, у Градској библиотеци „Владислав Петковић Дис“ најкасније до марта 2020. године, када ће бити изабрани нови председник и делегати Подружнице за следећи мандат од четири године.

You may also like...