Библиотекарско друштво Србије, Програмски и Организациони одбори XIX конференције Удруживање, повезивање и умрежавање библиотекара објавили су детаљан Програм конференције, која ће се од 14. до 16. децембра 2022. године одржати у Београду, у простору Народне библиотеке Србије и Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“.

Овогодишња конференција одржава се у оквиру обележавања јубилеја 75 година оснивања Друштва, па ће за Дан библиотекара Србије 14. децембра традиционално бити одржана и свечана скупштина удружења и додељене награде и друга признања појединцима и организацијама поводом Дана библиотекара и јубилеја.

Задовољство нам је да домаћој и стручној јавности представимо садржински богата и разноврсна три дана активности, са великим бројем учесника, радним, постер, панел и специјалним сесијама, радионицама, предавањима по позиву, итд, уз учешће колегиница и колега из Србије, региона, Европе и света.

Позивамо све заинтересоване да се до 7. децембра обавезно региструју за конференцију преко линка на https://bds.rs/konf2022/index.php/registracija/

Конференција Удруживање, повезивање и умрежавање библиотекара одржава се уз подршку Министарства културе, Народне библиотеке Србије, Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“, Катедре за библиотекарство и информатику Филолошког факултета у Београду, и бројних спонзора.