ОТКАЗАНО! Форум у Земуну о систематизацији радних места

ФОРУМ ЈЕ ОТКАЗАН ЗБОГ АКТУЕЛНЕ ЗДРАВСТВЕНЕ СИТУАЦИЈЕ У ЗЕМЉИ!!!

Библиотекарско друштво Србије, у сарадњи са Београдском подружницом БДС, Библиотеком „Свети Сава“ и Библиотеком града Београда, позива вас на ФОРУМ БДС

Систематизација радних места у библиотекама

који ће бити одржан у Библиотеци „Свети Сава“ у Земуну, ул. Петра Зрињског бр. 8, у среду 25. марта 2020. године, са почетком у 11 часова.

Библиотекарско друштво Србије (БДС) свој други форум у 2020. години заказује у Библиотеци „Свети Сава“ у Земуну. На иницијативу чланова Београдске подружнице Форум ће се бавити темом систематизације радних места у библиотекама. Искуство од 2018. године, када је у складу са законом морало доћи до израде нових правилника о систематизацији радних места у установама, до данас показало је да систематизација може представљати проблем за организацију рада, кадрове, признавање стручних звања и коефицијената плата, итд. Из тог разлога БДС организује нови форум на поменуту тему и позива све заинтересоване да узму учешћа у њему.

Форум ће отворити председник БДС, др Богдан Трифуновић, док ће уводно предавање одржати Татјана Бребановић из Библиотеке града Београда. Након уводног предавања отвориће се дискусија, чији је циљ да укаже на најчешће проблеме везане за нове систематизације радних места у библиотекама. Са Форума ће се објавити закључци, на основу којих ће се предложити даљи кораци Друштва и струке поводом ове теме.

Колегинице и колеге заинтересовани за дискусију могу и унапред послати своја питања или теме за дискусију на адресу секретара БДС, sekretar@bds.rs.

Добро дошли!
Библиотекарско друштво Србије

You may also like...