Јубилеј Друштва библиотекара Републике Српске

Друштво библиотекара Републике Српске прославило је у петак, 2. јуна 2017. двадесету годишњицу свог рада. Свечаност поводом јубилеја одржана је у свечаној сали Дома културе у Вишеграду.
У оквиру свечаности приказан је и петнаестоминутни филм о историји окупљања библиотекара Републике Српске, о њиховим настојањима да свих ових година раде сложно и јединствено и стреме савременим тендецијама у библиотекарству.

*Све фотографије преузете од Друштва библиотекара РС
Председник Друштва библиотекара Стојка Мијатовић истакла је да су библиотекари народних, школских, високошколских и специјалних библиотека успели да се организују и покажу као незаобилазна снага без које се не може планирати будућност. Она је истакла и одличну вишегодишњу сарадњу са колегама и удружењима из региона. На самој свечаности присуствовали су гости из Федерације БиХ и Републике Србије. Библиотекарско друштво Србије представљала је Даниела Скоковић, члан Управног одбора.

Присутнима су се обратили председник Друштва библиотекара Републике Српске Стојка Мијатовић, први председник Друштва библиотекара РС проф. др Милена Максимовић, начелник општине Вишеград Младен Ђуревић и управник Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске Љиљана Зечић Петровић.

На свечаности су уручене и награде за најбољу библиотеку, најбоље библиотекаре јавних и школских библиотеке као и менаџера у библиотекарству.

У музичком делу програма наступили су професори и студенти Музичке академије из Источног Сарајева.

You may also like...