Акредитован семинар БДС одржан у Осечини

Народна библиотека Осечина у среду, 14. јуна 2017. године, била је домаћин окупљања библиотечких радника Подружнице Колубарског и Подружнице Мачванског округа, које су саставни делови Библиотекарског друштва Србије.

Учеснике семинара поздравила је Ана Ивковић, директор Библиотеке у Осечини. Као члан Управног одбора и као председник Подружнице, директорка је нагласила овом приликом неколико најважнијих активности Друштва до сада, као и активности до краја године. Посебно је подсетила присутне на овогодишњи јубилеј Друштва, седамдесет година од оснивања, који ће бити обележен 14. конференцијом на Дан БДС 14. децембра. На крају је позвала све библиотечке раднике да подрже рад Друштва.

Акредитовани семинар БДС „Ко то тамо прича“ на тему заговарања у Библиотекама одржале су ауторка Весна Вуксан, библиотекар саветник Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ у Београду и полазник IFLA Међународног програма за заговарање и предавач Милена Костић, библиотекар.

Креативну и подстицајну радну атмосферу уз предаваче градиле су колеге из Крупња, Лознице, Малог Зворника, Љубовије, Лазаревца, Лајковаца и Ваљева.

У пријатном расположењу на заједничком ручку настављена је размена искустава и договорена будућа сарадња. На крају сусрета гости су посетили изложбу „Породичне и колективне светковине“ у Галерији Библиотеке, као и Храм Вазнесења Господњег.

You may also like...