Библиотекари на путу: 1000 километара до 1000 идеја

Интересује вас даље стручно усавршавање и контакт са колегама из света у циљу сагледавања актуелних тема библиотечко-информационе делатности? Размишљате како стићи на IFLA конгрес ове године у Вроцлаву или имате прихваћен рад/постер за учешће на најважнијем светском окупљању библиотечко-информационих стручњака? Библиотекарско друштво Србије је ту да помогне и подржи домаћу струку!

Библиотекарско друштво Србије покреће акцију и едукативно-стручни програм Библиотекари на путу: 1000 километара до 1000 идеја. Циљ је да један аутобус са члановима БДС у години одржавања IFLA конгреса у Вроцлаву (18-25. август 2017) посети Пољску, библиотеке у југозападној Пољској и IFLA Конгрес, у оквиру стручног усавршавања, едукације и размене искустава, идеја и знања са колегама из читавог света. Између Београда и Вроцлава налази се 1.000 километара друма, чијим се преласком отвара могућност 1.000 нових идеја за библиотекаре у Србији. Нове идеје створиће се у контакту са колегама из Пољске и учесницима Конгреса, кроз размене искустава и упознавања са иновативним сервисима, услугама и концептима савремених библиотека, односно сагледавањем наше позиције према светском библиотекарству.
Поред бесплатног аутобуског превоза за чланове БДС, Друштво је за чланове обезбедило или ће обезбедити додатне погодности:
– плаћање ниже цене котизације за Конгрес до 1. јуна 2017. (уместо до 15. 05) за све дане Конгреса (490 евра), као и котизације за један (175 евра), односно два дана Конгреса (295 евра);
– могућност резервације повољног смештаја у Вроцлаву;
– организовану групну посету библиотекама Вроцлава и/или околине изван званичног програма Конгреса.
У случају већег броја пријава од расположивих места за путовање, извршило би се рангирање кандидата према следећим критеријумима:
– чланство у БДС
– прихваћен рад (постер или презентација) на Конгресу
– први одлазак на IFLA
– активност и иновативност у библиотечком сектору
– могућност преношења искуства из Пољске на локалном и националном нивоу.
БДС позива све заинтересоване да до 10. маја 2017. године пошаљу своје пријаве са евентуалном пратећом документацијом (позивно писмо, рад/постер, препорука и друго што сматрају корисним) на адресу sekretar@bds.rs. Пријава подразумева преузимање обавезе кандидата да ће кренути на пут, платити жељену котизацију и обезбедити остала потребна средства за боравак у Пољској. БДС задржава право да откаже читаву акцију уколико не буде довољног броја пријављених, о чему ће БДС дати саопштење најкасније до 1. јуна 2017. године.
Уколико делите нашу страст према библиотекарству и библиотекама поделите и ово обавештење са другима!
БДС

You may also like...