Члан УО БДС део IFLA ILP програма

IFLA је управо објавила имена учесника у Међународном програму за лидере (International Leaders Programme – ILP) за период од 2016. до 2018. године. Велико нам је задовољство да међу девет одабраних библиотекара са свих континената, у овом престижном програму имамо и представника из Србије: Весна Вуксан, честитамо! Колегиница Вуксан ради у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“ и члан је Управног одбора Библиотекарског друштва Србије.

vuksanv

Програм ILP представља део стратешког плана и кључних иницијатива IFLA-e, а има за циљ умрежавање групе лидера који су потенцијални представници библиотечког сектора у међународној арени, као и рад на професионалном развоју лидера у самој IFLA. Учесници (“associates”) представљају све веће библиотечке секторе и географска подручја, а са радом почињу у августу ове године на IFLA конференцији у Коламбусу, Охајо. Током конференције библиотекари ће учествовати у семинарима и радионицама који се баве актуелним глобалним питањима у библиотекарству, пословним састанцима, сесијама, групним обукама и сарадњи са члановима Управног одбора IFLA.
На следећем линку можете погледати имена свих учесника и прочитати нешто више о самом програму: http://www.ifla.org/node/10587

You may also like...