Одржан Зимски БДС форум 2024

Зимски БДС форум са темом •Злоупотребе и проблеми  у вези са Законом о слободном приступу информацијама од јавног значаја• одржан је 1. фебруара 2024. у Свечаној сали Ваљевске гиманзије.

Учеснике и излагаче је на почетку поздравила председница БДС, Јелена Глишовић истакавши значај теме уз израз захвалности на организацији програма чланици УО БДС, уводничарки и модераторки, госпођи Виолети Милошевић и излагачима: Миланy Мариновићy, поверенику за информације од јавног значаја, Весни Даниловић, судији Управног суда Републике Србије, Растку Брајковић, адвокату и Биљани Пантелић, секретару Народне библиотеке Србије, на спремности да своје знање и искуство поделе са заједницом БДС како би се правовремено и на исправан начин односило према учесталим захтевима за слободaн приступ информацијама од јавног значаја. 
Излагачи су упознали присутне са правном позадином која је довела до могућности злоупотреба закона и сопственом праксом у вези са темом уз практичне савете о исправном поступању у конкретним ситуацијама.

Закључци са Зимског форума биће ускоро доступни члановима БДС.

#bds #zimskiforum Матична библиотека „Љубомир Ненадовић“ 🙌🏻

You may also like...