Održan Prolećni BDS forum 2024

🌱 Danas je održan Prolećni BDS forum 2024, u saradnji Bibliotekarskog društva Srbije i Pedagoškog fakulteta u Somboru! 🙌🏻

📖O formalnom obrazovanju bibliotekara kao osnovi napretka bibliotekarske profesije kao i mogućnostima i izazovima pred školovanim bibliotekarima na tržištu rada i daljim opcijama za razvoj karijere govorili su predstavnici katedri i bibliotekari iz Srbije (Beograd i Sombor), Hrvatske (Osijek), Republike Srpske (Istočno Sarajevo) i Slovenije (Ljubljana).

✨ Učesnike su dočekali i pozdravili predsednica BDS Jelena Glišović, dekan Pedagoškog fakulteta prof. dr Saša Marković i Uroš Buzadžić, pomoćnik gradonačelnika za oblast kulture i turizma Grada Sombora koji je podržao organizaciju foruma.

Zahvaljujemo se učesnicima na kvalitetnim izlaganjima i prezentacijama i mogućnosti da u razmeni iskustava promišljamo o optimalnom predlogu za unapređenje prilika u srpskom bibliotekarstvu.

Govorili su:

–prof. dr Sanjica Faletar (Filozofski fakultet Osijek);

–prof. dr Polona Vikar (Filozofski fakultet u Ljubljani);

–prof. dr Radoslavka Sudarušić i prof. dr Bojana Lasica (Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu);

–prof. dr Gordana Rudić (Pedagoški fakultet u Somboru);

–prof. dr Željko Vučković (Pedagoški fakultet u Somboru);

–prof. dr Gordana Stokić Simončić (Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu);

– Fransoaz Molnar iz Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ u Somboru.

®️U okviru Prolećnog BDS foruma održana je i promocija tematske monografije •BIBLIOTEKA KROZ VREME: NACIONALNI HORIZONTI• koju je priredila prof. dr Gordana Stokić Simončić.

O knjizi su govorile dr Dragana Sabovljev, dr Branka Dragosavac i priređivač.

#bds #tvojedrustvo #prolecniforum

You may also like...