Последње летње заседање Управног одбора БДС у 2021. години

У петак, 3. септембра 2021. године, одржана је 4. по реду електронска седница Управног одбора Библиотекарског друштва Србије. Чланови Одбора су у готово двочасовном онлајн раду дискутовали о активностима Друштва у наредном периоду.

Разговарало се о плановима и новој иницијативи за конкурисање на пројектима Европске Уније на платформи Креативна Европа у сарадњи са потенцијалним партнерским удружењима и институцијама из земље и региона. Такође, нарочита пажња била је усмерена на учешће БДС-а на предстојећем међународном Београдском сајму књига, који је предвиђен да се одржи у последњој недељи октобра. Осим излагачког штанда Друштво би се у манифестацију укључило са додатним садржајима као што су форуми, на којима би се између осталог представио рад стручних тела БДС. Ово би била изванредна прилика да се осим издавачке делатности промовише и кроз живи разговор дискутује о питањима, која се везују за организацију рада струковног удружења у библиотечко-информационој делатности. 

Значајан сегмент рада под тачком Текућа питања био је посвећен давању сагласности на иницијативу за формирање Секције за рад покретних библиотека БДС, као и доношењу одлуке о реактивирању Секције за културне и образовне програме БДС, која је на свом реконститутивном састанку изабрала своје председништво. Председавајућа Секције биће колегиница Светлана Сабо, запослена у библиотеци Глигорије Возаровић у Сремској Митровици, а за њену заменицу именована је Јасна Бркић из Библиотеке града Београда. Поверење помоћнице председавајуће указано је Милени Димитријевић из Народне библиотеке Вук Караџић у Великом Градишту. О првим корацима и активностима поменутих стручних тела биће речи у засебним саопштењима.

Седница УО завршена је са темом наставка серије вебинара БДС у 2021. години. Наредни вебинар БДС ће организовати већ крајем септембра месеца, о чему ће стручна јавност бити благовремено обавештена.

You may also like...