V Округли сто завичајних одељења

V Округли сто завичајних одељења
Библиотека „Вук Караџић“ у Пријепољу, у циљу афирмације свог завичајног фонда, као и анимирања истраживачких активности свих завичајних библиотечких фондова, и повећања стандарда у њиховој организацији, већ пету годину заредом организује тематски округли сто на који позива и окупља колеге завичајних одељења из библиотека Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине који желе да представе ресурсе својих завичајних збирки и размене искуства.
Наша овогодишња тема је:
ЗАВИЧАЈНИ РОКЕНРОЛ
Вашу библиотеку, ваше завичајно одељење, позивамо да учествује у раду округлог стола са PowerPoint презентацијом.
Мислимо да PowerPoint форма одговара завичајним фондовима јер се теме могу сликовито представити, што је због структуре ових фондова често много занимљивије од само текстуалних радова. Такође, мислимо да PP презентације дају шансу и “малим и великим” темама из локалног живота.
Као и претходних, све радове са овог округлог стола ћемо као домаћини, објавити на DVD који ће бити достављен свим учесницима.
Поштоване колегинице и колеге, бићемо тог дана добри домаћини. Нажалост, у постојећим околностима, наглашавамо да све трошкове пута и смештаја сноси сваки учесник-библиотека за себе.
Округли сто ће се одржати 6. јула (петак) 2018. године у Библиотеци „Вук Караџић“ у Пријепољу, са почетком у 10.00 часова и трајаће до 16.00 часова.
Велико нам је задовољство што ћете бити наши гости и сарадници на овом важном послу.
Молимо вас да нам најкасније до 25. јуна потврдите учешће, а до 2. јула пошаљете име учесника округлог стола.
Програм уредила
Хадија Кријешторац, дипл. компаративист и дипл. библиотекар саветниик
Директор Библиотеке
Садија Хоџић
У Пријепољу, маја 2018. године
Контакт:
e-mail: hadijakrijestorac@gmail.com
Тел. 063 89 31 947, 033 712 960

You may also like...