Форум БДС одржан у Новом Саду

Захваљујући сарадњи Библиотекарског друштва Србије и Градске библиотеке у Новом Саду, организатора манифестације „Дани библиотека и библиотекара“, Друштво је у уторак 12. априла одржало Форум Библиотекарског друштва Србије у простору Мастер центра Новосадског сајма.
forumbds-1
Форум БДС замишљен је као место за дискусију о актуелним питањима и плановима БДС у 2016. години, где су представници нове управе Друштва др Богдан Трифуновић, председник, мр Гордана Ђилас, члан Управног одбора, и Весна Степановић, секретар БДС, упознали присутне колеге о плановима за ову годину. Наглашена је потреба удруживања струке кроз активан рад БДС, у циљу заштите интереса библиотечко-информационе делатности и професионалног интегритета запослених у библиотекама Србије. Присутни библиотекари су информисани о актуелним роковима када су у питању плаћања чланарина за БДС, одржавање скупштина Подружница и други важни технички детаљи функционисања Друштва.
forumbds-2
У другом делу Форума одржана је промоција двоброја часописа „Библиотекар“ за 2015. годину. О „Библиотекару“, као најдуговечнијем библиотечком стручном гласилу и научном часопису чији корени сежу до 1948. године, говорили су проф. др Жељко Вучковић, главни и одговорни уредник, Владимир Јерковић, директор Градске библиотеке „Карло Бијелицки“ из Сомбора која је омогућила штампање двоброја, и др Богдан Трифуновић, председник БДС. Учесници у промоцији нагласили су општу важност одржања стручног гласила БДС и представили објављене прилоге у двоброју за 2015. годину. БДС позива колеге да шаљу своје радове за нови број, као и све заинтересоване за рад у редакцији часописа да се јаве управи Друштва.

You may also like...