Позив на Скупштину БДС 19. мај 2016.

Поштоване колегинице и колеге, чланови Библиотекарског друштва Србије,
Обавештавамо вас да је Скупштина Библиотекарског друштва Србије заказана за 19. мај 2016. године (четвртак), са почетком у 12 часова, у Амфитеатру Народне библиотеке Србије, Скерлићева 1, Београд (улаз са Врачарског платоа).
За ову Скупштину предвиђено је, између осталог, разматрање и усвајање извештаја о раду БДС, подружница, секција и комисија Друштва у 2015. години, избор нових чланова Управног одбора за упражњена места УО, избор Статутарне комисије и Комисије за Етички кодекс библиотекара, разматрање и усвајање програма рада БДС у 2016, информација о годишњој скупштини БДС (у децембру 2016), као и стручно предавање. Позивамо све активне подружнице, секције и комисије у 2015. години да доставе извештаје о свом раду у претходној години, уколико то нису урадили.
Молимо све подружнице да најкасније до петка, 13. маја 2016. године доставе имена делегата за Скупштину. Листа делегата Скупштине биће објављена пре датума Скупштине на веб сајту БДС, због избора пет чланова Управног одбора. Подружнице које желе да кандидују чланове БДС за места у Управном одбору Друштва такође треба до 13. маја да доставе своје предлоге.
У прилогу достављамо пун текст позива за Скупштину са предлогом дневног реда.


 
У складу са чланом 19 Статута Библиотекарског друштва Србије (од 7.априла 2011. године) и Одлуком Управног одбора Библиотекарског друштва Србије од 18. априла 2016. године, председник Библиотекарског друштва Србије сазива Скупштину Библиотекарског друштва Србије за 19. мај 2016. године (четвртак), са почетком у 12 часова, у Амфитеатру Народне библиотеке Србије, Скерлићева 1, Београд (улаз са Врачарског платоа) и предлаже следећи
ДНЕВНИ РЕД
Верификација нових мандата делегата Скупштине у складу са Статутом Библиотекарског друштва Србије.

  1. Усвајање Записника са наставка Изборне скупштине Библиотекарског друштва Србије и Записника са Прве редовне СкупштинеБиблиотекарског друштва Србије, одржаних 18. фебруара 2016. године.
  2. Разматрање и усвајање Извештаја о раду Библиотекарског друштва Србије и Извештаја о раду подружница Друштва у 2015. години.
  3. Разматрање и усвајање Извештаја о раду комисија и секција Библиотекарског друштва Србије.
  4. Избор пет чланова Управног одбора Библиотекарског друштва Србије.
  5. Избор Статутарне комисије за измене и допуне Статута Библиотекарског друштва Србије и Комисије за измене и допуне нацрта Етичког кодекса библиотекара (донетог 2013. године).
  6. Разматрање и усвајање програма рада Библиотекарског друштва Србије у 2016. години.
  7. Актуелна питања.

У паузи која ће бити одређена за пребројавање гласова, проф. др Гордана Стокић Симончић, са Филолошког факултета Универзитета у Београду, одржаће стручно предавање „Друштво југословенских библиотекара и Библиотекарско друштво Србије: континуитет професионалног удруживања“.
Молимо делегате да се одазову овом позиву.

Председник Библиотекарског друштва Србије
др Богдан Трифуновић

You may also like...