Дани библиотека и библиотекара

Градска библиотека у Новом Саду пети пут организује Дане библиотека и библиотекара у оквиру Новосадског Салона књига, од 13. до 15. априла 2016. године. По концепцији, Дани библиотека и библиотекара обухватајутри сегмента: тематску конференцију, тематску панел-дискусију и акредитоване семинаре за стручно усавршавање библиотечких радника. Првог дана, 13. априла, по први пут је предвиђено и одржавање конференције са централном темом Очување културно-историјског наслеђа у циљу заштите културног и националног идентитета. Други дан резервисан је за панел дискусију Садашњост и будућност књиге као темеља културе и образовања, и неговање читалачких навика, док ће 15. априла бити одржана два акредитована семинара из библиотечко-информационе делатности (о новим облицима организовања метаподатака, односно о управљању конфликтима у библиотекама).

Лого ГБ Нови СадЗаинтересовани за учешће на конференцији 13. априла треба да пошаљу апстракте својих радова електронском поштом на адресу: gradskabibliotekans@gmail.com, најкасније до 28. марта 2016. године, са назнаком „рад за конференцију“. Предвиђено време за излагање је 15-20 минута. Списак прихваћених радова биће објављен 31. марта 2016.

За датаљније информације можете се обратити мр Милици Кирћански, помоћнику директора за стручне послове (тел. 021/6610-080, 064/8834-332), док су комплетан текст позива и прелиминаран програм манифестације доступни овде.

You may also like...