Prolećni BDS forum 2024: Formalno obrazovanje bibliotekara kao osnova napretka bibliotekarske profesije

Bibliotekarsko društvo Srbije (BDS) vas poziva na Prolećni BDS forum 2024, profesionalno okupljanje članova Društva i ostalih zainteresovanih pojedinaca sa temom:

•Formalno obrazovanje bibliotekara kao osnova napretka bibliotekarske profesije•

koji će biti održan na Pedagoškom fakultetu u Somboru, u Spomen-sobi Norme i Preparandije (2. sprat), 18. 4. 2024, od 11.30 časova.

Forum se organizuje sa ciljem da se pokaže značaj i uloga formalnog obrazovanja u bibliotekarstvu u širem, regionalnom kontekstu kao i da se u razmeni iskustava u vezi sa mogućnostima i preprekama za diplomirane bibliotekare po završetku studija dođe do predloga optimalnog modela čija primena bi u Srbiji dovela do značajnog poboljšanja njihovog statusa i time napretka bibliotekarske profesije.

Uvodna reč: prof. dr Gordana Rudić, Katedra za bibliotekarstvo, Pedagoški fakultet u Somboru, Univerzitet u Novom Sadu (moderator)

Pozdravna reč: Jelena Glišović, predsednica Bibliotekarskog društva Srbije

Izlaganja:

-prof. dr Željko Vučković, Katedra za bibliotekarstvo, Pedagoški fakultet u Somboru, Univerzitet u Novom Sadu

-prof. dr Sanjica Faletar, Odsjek za informacijske znanosti, Filozofski fakultet Osijek, Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku

-prof. dr Gordana Stokić Simončić, Katedra za bibliotekarstvo i informatiku, Filološki fakultet, Univerzitet u Beogradu

-prof. dr Polona Vilar, Oddelek za bibliotekarstvo, informacijsko znanost in knjigarstvo, Filozofska fakulteta, Univerza v Ljubljani.

-prof. dr Radoslavka Sudarušić, prof. dr Bojana Lasica, Katedra za bibliotekarstvo, Filozofski fakultet, Univerzitet u Istočnom Sarajevu

-Branislava Opačić, Fransoaz Molnar, Marina Brnja, Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“, Sombor.

14-15 časova:

📖 Promocija tematske monografije •BIBLIOTEKA KROZ VREME: NACIONALNI HORIZONTI• koju je priredila prof. dr Gordana Stokić Simončić.

Knjigu će predstaviti dr Dragana Sabovljev, dr Branka Dragosavac i priređivač.

Za učešće na Prolećnom BDS forumu potrebno je da se prijavite putem linka do 12. aprila u 12 sati (podne): http://bit.ly/3uVTjrs

Zainteresovane koleginice i kolege, koji neće prisustvovati Forumu pozvani su da pitanja za diskusiju unapred pošalju na adresu sekretara BDS, sekretar@bds.rs.

Dobro došli!

#bds #tvojedrustvo #prolecniforum #prolecnibdsforum2024

You may also like...