Прва редовна седница УО БДС у новом сазиву

У изузетном расположењу, радној и пријатној атмосфери 10. маја 2023. године састали су се чланови Управног одбора на првој редовној седници, коју су својим учешћем подржали и чланови Надзорног одбора Друштва.

Уз присуство свих чланова оба одбора са изузетним занимањем и у опште присутном тону захвалности на рачун указаног поверења дискутовало се о изменама нацрта Правилника о раду Секције за рад покретних библиотека, након чега је председница Друштва поднела краћи извештај о активностима у БДС-у за период јануар-април 2023. године.

Говорило се о предлозима за именовање уредника веб-сајта и тима администратора друштвених мрежа у контексту побољшања видљивости библиотечке професије на интернету кроз многобројне маркетиншке облике заговарања и доступности широј друштвеној заједници у дигиталном окружењу, исказана су интересовања за одабиром и учешћем чланова у организационом и програмском одбору предстојеће 20. годишње конференције БДС-а и дато је обиље креативних предлога за функционисање Друштва у наредном периоду.

Процедурално је усвојен записник са 12. редовне седнице Одбора у претходном мандатном периоду. Стављен је акценат на неопходност стварања кровног правилника о функционисању стручних тела БДС-а као важног чиниоца у профилисаном окупљању чланова. Отворено је питање за размишљање о редизајну визуелног идентитета удружења, што би понајвише укључило промене у оквиру издавачке делатности и на крају је усвојено продужење уговора о раду именованом секретару БДС-а.

Видно задовољни позитивним исходом првог сусрета, а након готово двоипочасовног рада чланови одбора напустили су место састанка, Центар словенске културе Народне библиотеке Србије, оснажени и пуни ентузијазма за све предстојеће подухвате.

You may also like...