Вебинар Друштвене мреже и библиотеке

Снимак вебинара доступан је на Фејсбук страници БДС:

Библиотекарско друштво Србије најављује нови вебинар Друштвене мреже и библиотеке из циклуса вебинара Библиотеке после 2020, који ће преко Zoom платформе БДС водити Милица Поповић, дипломирани библиотекар и уредник Instagram странице Библиотеке Матице српске, у понедељак 26. 9. 2022. године са почетком у 12 часова.

Позивамо све заинтересоване колегинице и колеге да се пријаве за овај вебинар најкасније три сата пре његовог почетка преко формулара на овом ЛИНКУ. БДС ће свим учесницима на пријављене email адресе проследити позив са линком за Zoom вебинар.

Циљ појављивања библиотека, као и других културних институција, на друштвеним мрежама никако не би требало да буде искључиво због тежње да се иде у корак са временом, већ је потребно имати тачну визију онога шта желимо да постигнемо њиховом употребом. Један део вебинара биће посвећен  маркетиншкој стратегији друштвених мрежа и њеним замкама.

На овом вебинару биће речи о циљевима и процесу појављивања једне културне установе на друштвеним мрежама Фејсбук и Инстаграм. Биће представљене корисне апликације и профили који библиотекарима и стручњацима у култури могу помоћи у овом процесу. Један део вебинара биће посвећен  маркетиншкој стратегији друштвених мрежа и њеним замкама. Након 45 минута презентације следи део посвећен дискусији и питањима.

Вебинар Друштвене мреже и библиотеке организује се у оквиру циклуса вебинара Библиотеке после 2020, који Библиотекарско друштво Србије реализује уз подршку Министарства културе и информисања.

You may also like...