Отворена регистрација за 17. конференцију БДС

Библиотекарско друштво Србије најављује 17. конференцију БДС Мобилно библиотекарство: до удаљених корисника путем мобилних апликација, услуга и идеја, која ће се одржати онлајн од 14. до 16. децембра 2020. године. Традиционално, 14. децембра БДС ће обележити Дан библиотекара Србије и објавити имена лауреата награда Запис, Стојан Новаковић и Најбољи библиотекар, као и промовисати нова издања БДС, часопис Библиотекар (2/2020) и зборник радова Мале библиотеке у великом дијалогу за промене.

Током два радна дана, 15. и 16. децембра, биће представљено 13 радова аутора из Србије, Русије и Холандије распоређених у четири сесије, панел сесија о дигитализацији и удаљеном приступу грађи у библиотеама, дводелни вебинар о развоју и коришћењу апликација, као и две презентације спонзора конференције.

За потребе одржавања онлајн конференције, у циљу угоднијег корисничког искуства и промовисања теме апликација у библиотечко-информационој делатности, урађен је нови веб-сајт на адреси https://konf.bds.rs/ преко кога ће се до 14. децембра сви заинтересовани моћи регистровати за учешће на конференцији, https://konf.bds.rs/registracija/

Веб-сајт, са објављеним Програмом, сажецима прихваћених радова, интегрисаним додацима за Zoom платформу, и другим корисним информацијама, може да се користи као прогресивна веб-апликација на мобилним уређајима преко линка 17. konferencija BDS / XVII SLA Conference, а послужио је и као основа за израду нативне апликације за уређаје са Андроид оперативним системом. Нативну апликацију можете преузети са адресе https://konf.bds.rs/app/bdskonf.apk и инсталирати је на вашим уређајима.

Конференција је отворена за све регистроване учеснике, који ће имати могућност да преко Zoom платформе активно учествују, док ће БДС обезбедити и видео пренос за сва три дана онлајн скупа преко своје Facebook странице, https://www.facebook.com/bibliotekarskodrustvosrbije

БДС се захваљује на подршци Министарству културе и информисања, као и спонзорима који су остали уз Друштво. Захвални смо и члановима Програмског и Организационог одбора, свим ауторима, учесницима, модераторима, члановима БДС, на подршци одржавања годишње конференције Друштва у онлајн формату.

Библиотекарско друштво Србије

You may also like...