Мобилно библиотекарство – 2. позив за радове

Библиотекарско друштво Србије (БДС), уз подршку Министарства културe и информисањa Републике Србије и Народне библиотеке „Вук Караџић” из Крагујевца, објављује 2. позив за достављање радова, предлога панел-сесија и учешће на XVII конференцији БДС, која ће бити организована у Крагујевцу 14. и 15. децембра 2020. године.

Заинтересоване колегинице и колеге из земље и иностранства подсећамо да је тема овогодишње конференције „Мобилно библиотекарство: до удаљених корисника путем мобилних апликација, услуга и идеја”.

У оквиру основне теме Мобилно библиотекарство предложене су следеће подтеме, које не исцрпљују спектар могућих радова за конференцију:

  • мобилне и апликације за удаљени приступ библиотечким услугама, сервисима и информацијама
  • библиотекарство у облаку
  • израда и профилисано уређивање софтвера и софтверских решења са удаљеним приступом за библиотеке и библиотечке услуге
  • мобилни библиотечки сервиси (библиобуси и сл.)
  • промоција стваралаштва или културног наслеђа кроз употребу мобилних апликација
  • симбиоза креативних индустрија, мобилних технологија и садржаја за удаљене кориснике
  • мобилно библиотекарство као одговор на изазове COVID-19 пандемије
  • мобилно библиотекарство и подршка особама са посебним потребама
  • итд.

Позивамо заинтересоване ауторе да сажетке на српском и енглеском језику до 300 речи, са контакт подацима, професионалном афилијацијом и информацијом о формату (да ли је у питању кратки рад или предлог панел-сесије), проследе на email адресу konferencija2020@bds.rs, најкасније до 30. септембра 2020.

Аутори радова биће обавештени до 20. октобра 2020.

Детаљне информације у вези Позива за радове и других детаља око конференције налазе се на веб-сајту 2020.bds.rs

ИНФОРМАЦИЈА О COVID-19 ПАНДЕМИЈИ

Организатори конференције активно ће пратити ситуацију у вези са пандемијом COVID-19 вируса у Србији и региону, како би на време обавестили све учеснике о евентуалним организационим променама. У случају неопходности до измена ће доћи у складу са мерама и препорукама надлежних здравствених институција у Републици Србији, о чему ће сви учесници бити благовремено обавештени. За сада, организатори планирају 17. конференцију БДС према информацијама садржаним у овом позиву.

You may also like...