Претконференцијски дан XVI конференције БДС у Чачку

Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” и Библиотекарско друштво Србије организовали су стручно саветовање на тему „21. век у школској библиотеци” окупивши више од 120 заинтересованих за актуелно стање у школским библиотекама у Србији. Скуп је одржан у четвртак, 5. децембра у Великој сали чачанске Библиотеке, а уједно је то био и претконференцијски дан 16. Међународне конференције БДС која ће бити одржана 12. и 13. децембра у Београду.

Осим библиотекара запослених у различитим типовима библиотека, од школских до националних библиотека са територије целе Србије (Београд, Зрењанин, Панчево, Ваљево, Ужице, Севојно, Соко Бања, Лесковац, Зајечар, Рготина, Бољевац, Моравички округ), скупу су присуствовали и представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, начелник и просветни саветник Школске управе за Моравички округ, директори матичних и општинских библиотека, директори основних и средњих школа, просветни радници и др.

Пауза између сесија искоришћена је за кратак предах и освежење, али пре свега за упознавање колега и размену искустава из школских библиотека, стручно вођење кроз нову зграду чачанске Библиотеке и изложбену поставку „Библиотеке Моравичког округа”. У оквиру саветовања је одржана и промоција књиге др Дејана Вукићевића „Non imprimatur или Цензура у библиотекарству и издаваштву”. Са аутором, чија је књига резултат вишегодишњег истрајног бављења феноменом цензуре, разговарала је мр Маријана Матовић.

You may also like...