Обележен Дан библиотекара и додељене награде БДС за 2019

На Свечаној скупштини Библиотекарског друштва Србије, поводом Дана библиотекара Србије, 14. децембра, која је одржана 13. децембра 2019. године у Народној библиотеци Србије, са почетком у 12 часова, додељене су годишње награде Друштва за 2019. годину.

Награда Запис, која се додељује за трајан допринос развоју библиотечко-информационе делатности додељена је Милану Грби из Британске националне библиотеке, на предлог др Драгане Милуновић, заменице управника Народне библиотеке Србије и руководиоца сектора за библиотечко-информациону делатност.

Награду Стојан Новаковић за оригинално ауторско дело на српском језику из области библиотечко-информационе делатности, добиле су ауторке Светлана Јанчић (в. д. управника Народне библиотеке Србије у пензији) и Ана Савић, запослена у Одељењу монографских публикација Народне библиотеке Србије, за публикацију Каталогизација монографских извора у издању Народне библиотеке Србије (предлагач Ласло Блашковић, управник Народне библиотеке Србије).

Награда Најбољи библиотекар за значајне резултате на унапређењу библиотечко-информационе делатности у 2019. години отишла је у руке др Драгани Сабовљев из Народне библиотеке Жарко Зрењанин у Зрењанину (предлагачи проф. др Гордана Стокић Симончић, редовни професор Филолошког факултета Универзитета у Београду, др Бранка Драгосавац, запослена у библиотеци Правног факултета Универзитета у Београду и Горан Траиловић из Градске библиотеке у Панчеву) и Милици Матијевић из библиотеке Димитрије Туцовић у Лазаревцу (предлагач Елизабета Георгиев, Народна библиотека Детко Петров у Димитровграду).

Присутнима је представљен садржај и рубрике најновијег броја часописа Библиотекар, а тим поводом говорила је главна уредница часописа доц. др Драгана Грујић.

You may also like...