Форум БДС у Димитровграду о простору библиотека

Библиотекарско друштво Србије, у сарадњи са Народном библиотеком Пирот, Народном библиотеком „Детко Петров“ у Димитровграду и Подружницом БДС за Пиротски округ, позива вас на ФОРУМ БДС

БИБЛИОТЕЧКИ ПРОСТОР ИЗМЕЂУ СТАНДАРДА И СТВАРНОСТИ

који ће бити одржан у Народној библиотеци „Детко Петров“ у Димитровграду, у четвртак 7. новембра 2019. године, са почетком у 12 часова.

Захваљујући подршци Министарства културе и информисања, Библиотекарско друштво Србије током јесени 2019. године кроз активност „Библиокараван БДС“ реализује неколико форума у окрузима који до сада нису били домаћини скупова у организацији Друштва. Након Форума у Врању други у серији форума биће организован у Димитровграду за колеге из Пиротског и суседних округа источне Србије.

На основу предлога колега из Подружнице Пиротског округа тема Форума у Димитровграду односи се на библиотечке просторе. Библиотечки простор у Србији веома ретко одговара постојећим стандардима, често ни потребама фондова или читалаца, а о функционалности, архитектури или дизајну ретко и спорадично се говори услед чињенице да се постојеће зграде споро реконструишу, а нове библиотеке изразито ретко граде. Како се очекује да ће простор Народне библиотеке Пирот у Дому војске бити у скорој будућности адаптиран, ова тема има велики значај за Пиротски округ, што не ограничава дискусију само на локални оквир.

Форум ће отворити Јасминка Манчев, директорка Библиотеке у Димитровграду, Надица Костић, директорка Библиотеке у Пироту, и др Богдан Трифуновић, председник БДС. На Форуму ће бити изложени примери библиотечких простора или пројеката јавних библиотека у Пироту, Белој Паланци, Чачку и другим градовима.

Форуми БДС отворени су за све раднике у библиотечко-информационој делатности, али и за друге заинтересоване за теме скупова.
Питања и предлози за дискусију могу се као и обично унапред послати на адресу sekretar@bds.rs.

Добро дошли!

Библиотекарско друштво Србије

You may also like...