Нови Форум БДС: Ниш 27. март 2019

Библиотекарско друштво Србије, у сарадњи са Универзитетском библиотеком „Никола Тесла“ у Нишу и Подружницом Нишког округа, позива вас на ФОРУМ БДС

Статус Библиотекарског друштва Србије као репрезентативног удружења у култури

који ће бити одржан у Нишу, Универзитетска библиотека „Никола Тесла“ (сала Библиотеке) у среду 27. марта 2019. године, са почетком у 12 часова.

            Решењем министра културе и информисања од 14. јануара 2019. године Библиотекарском друштво Србије утврђен је статус репрезентативног удружења у култури за библиотечко-информациону делатност за територију Републике Србије. Статус репрезентативности био је вишегодишњи циљ управа БДС. Остварењем тог циља Друштво је успело у настојању да буде признато и препознато код надлежних институција као релевантна адреса за многа питања из области библиотечко-информационе делатности, чему сведочи закључак Комисије која је одлучивала о захтеву БДС, да је Друштво основано и постоји „у циљу потребе да се професионализује рад стручних радника-библиотекара и унапређења целокупног библиотечког пословања“.

            Истовремено, статус репрезентативног удружења носи и нове обавезе и послове за БДС. Други овогодишњи Форум БДС посвећен је тим темама, како би се чланство ближе и директно информисало о правима и обавезама које проистичу из поверених послова репрезентативног удружења у култури. Форум ће бити прилика да се сви заинтересовани за библиотечко-информациону делатност (без обзира на радни статус, искуство или радно место) укључе у дискусију, која би требала да буде и увод у промишљање стратегије даљег развоја БДС као удружења. Из тог разлога на Форуму ће се дискусија усмерити и на друге актуелне теме за БДС или библиотечко-информациону делатност.

Присутним колегиницама и колегама ће се обратити Снежана Бојовић, директорка Универзитетске библиотеке у Нишу, и др Богдан Трифуновић, председник БДС.

Форуму БДС у Нишу претходиће Скупштина Нишке подружнице на истом месту.

Добро дошли!

Библиотекарско друштво Србије

You may also like...