22. Међународнa конференцијa покретних библиотека и фестивал библиобуса


🚌По позиву организатора Секције за путујуће књижнице и Савеза библиотекарског друштва Републике Словеније, колегиница Жаклина Николић је учествовала на 22. Међународној конференцији покретних библиотека и фестивалу библиобуса, 16/17. маја 2024. у Љубљани.

Домаћин скупа у Љубљани је била Градска библиотека.

Учестовали су представници Белике Британије, Шпаније, Португалије, Шведске, Холандије, Мађараске, Литваније, Бугарске, Републике Северне Македоније, Хрватске, Словеније и Србије а на фестивалу је представљено 18 возила тј. покретних библиотека.

🎉Међународним скупом покретних библиотека обележен је и јубилеј вредан пажње а то је 50 година активног рада покретне библиотеке у Љубљани.

🎤На стручном скупу Жаклина Николић је

првог радног имала излагање са темом

•Покретна библиотека – центар мањих локалних заједница•

којом је приказала активности, резултате али и потешкоће свих покретних библиотека које функционишу на подручју Републике Србије и чланице БДС-а.

📍Поред стручних излагања организован је тематски округли сто на којем су представници посада покретних библиотека, возачи, техничари и библиотекари представили, на основу свог искуства на терену, потешкоће али и предлоге решења. Приређене су и постер изложбе на тему просторних могућности које пружају покретне библиотеке.

Стручни скуп је био изузетно значајан јер пружа прилику за стручно усавршавање и јачање сарадње путујућих библиотекара из различитих региона и земаља.👏🏻👏🏻👏🏻

#bds #tvojedrustvo #pokretnebiblioteke

You may also like...