Панел “Библиотеке у мултиполарном свету – међународни преглед” – Let’s Get Associated!

Другога дана програма 28. годишње конференцији Руске библиотечке асоцијације – Сверуском библиотечком конгресу са темом “Библиотеке у многополарном свету” која се одржава у Казању од 19. до 24. маја 2024. године, одржан је панел са темом “Библиотеке у мултиполарном свету – међународни преглед” у оквиру којег је председница Библиотекарског друштва Србије (БДС), госпођа Јелена Глишовић представила рад и активности БДС са фокусом на могућностима за интензивирање сарадње и заједничке активности са  иностраним удружењима и библиотекарима из других земаља. На панелу су учествовали и Владимир Кулаженко из Белоруског удружења библиотекара, директор Универзитетске библиотеке Државног универзитета Белорусије, Опендра Нат Чаби, генерални секретар Удружења библиотекара Индије, Гариш Мунџал, професор Департмана за славистику и финско-угарске студије на Универзитету у Делхију и Омар Валдино Седре, директор Националне библиотеке Кубе.

У публици су били и млади библиотекари из Азербејџана, Јерменије, Белорусије, Казахстана, Киргистана, Таџикистана и Узбекистана.
Презентација о раду БДС привукла је велико интересовање за сарадњу на заједничким активностима па су дискусија и разговори настављени и по завршетку панелa.

#bds #tvojedrustvo #saradnja

You may also like...