17. конференција БДС у онлајн формату

Због актуелне ситуације са пандемијом корона вируса и мера које су на снази у Републици Србији Библиотекарско друштво Србије обавештава јавност да ће 17. конференција Друштва„Мобилно библиотекарство: до удаљених корисника путем мобилних апликација, услуга и идеја”бити одржана у онлајн формату од 14. до 16. децембра 2020. године преко Zoom платформе. За 14. децембар планира се и традиционално обележавање Дана библиотекара Србије.

На ову одлуку управа БДС се одлучила након консултација које су одржане током новембра месеца 2020. године са Организационим и Програмским одборима конференције, као и са Министарством културе и информисања које и ове године финансијски подржава конференцију БДС.

Пре доношења закључка да не постоји могућност било каквог другог формата одржавања конференције разматран је и предлог одлагања конференције за 2021. годину, али због непостојања гаранција да ће скуп у догледно време бити могућ одлучено је да се организује онлајн конференција у планираном термину. БДС ће се потрудити да онлајн конференција буде практичан корак ка стицању новог искуства за све нас, нарочито због тога што је пандемија додатно актуелизовала тему овогодишње конференције.

БДС ће до 5. децембра 2020. године објавити програм и отворити регистрацију за онлајн конференцију. Конференција ће бити отворена за све, без котизације. За више детаља пратите веб-сајт Конференције 2020.bds.rs као и веб-сајт Друштва.

Друштво се захваљује овогодишњем партнеру и планираном домаћину 17. конференције, Народној библиотеци „Вук Караџић“, на подршци и доброј вољи да скуп буде у Крагујевцу, чему смо се сви радовали. Са колегама у Крагујевцу остаћемо у комуникацији у вези организације наредне конференције БДС у 2021. години, уколико околности то дозволе.
Захваљујемо се и спонзорима 17. конференције, компанијама Тревис (Београд), Докус (Чачак) и Ебарт (Београд), које су остале уз БДС и подржаће 17. конференцију и у онлајн формату.

Уз очекивање да ћемо имати занимљиву и плодотворну конференцију у децембру, БДС свим колегама жели добро здравље и срећу!
Библиотекарско друштво Србије

You may also like...