Програм XIV Конференције БДС

Захваљујући ангажовању Програмског и Организационог одбора XIV Конференције Библиотекарског друштва Србије „О чему говорим када говорим о библиотекама: заговарање, промовисање, лобирање“, БДС је објавило Програм Конференције на српском и енглеском језику.
Овогодишња Конференција Друштва одржава се у Народној библиотеци Србије и Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“ од 13. до 15. децембра и током њеног трајања одржаће се и Свечана скупштина БДС, када ће се обележити Дан библиотекара Србије (14. децембар), уручити награде БДС и обележити јубилеј 70 година постојања најстаријег и највећег удружења које окупља библиотекаре Србије (1947-2017).

Позивамо све заинтересоване да искористе још неколико наредних дана да се региструју за Конференцију, која у оквиру теме заговарања, промовисања и лобирања за библиотеке и библиотечко-информациону делатност обједињује изузетне предаваче, радове, постере, радионице и доста прилика за сусрете са колегама из земље, региона и Европе. Нисмо заборавили ни време за дружење и опуштање, па скрећемо пажњу да ћемо током Конференције плесати (Silent Disco), посетити Библиотеку породице Лазић, Музеј књиге и путовања и Музеј српске књижевности у Београду, и уживати у доброј храни и вину.
Библиотекарско друштво Србије се захваљује Министарству културе и информисања, Народној библиотеци Србије, Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“, Секретаријату за културу Града Београда, Катедри за библиотекарство и информатику Филолошког факултета у Београду, Амбасади САД, Француском културном центру, партнерима и пријатељима Друштва, спонзорима XIV Конференције, на пруженој подршци током 2017. године за организацију амбициозно замишљене и верујемо успешно реализоване Конференције БДС.

You may also like...