ИФЛА водич за стално стручно усавршавање

На сајту ИФЛА, међу преводима на различите светске језике, од сада можете погледати и српски превод Водича за стално стручно усавршавање: принципи и примери добре праксе (www.ifla.org/publications/node/11845?og=82).

Аутори водича су др Џилијан Халам, професор библиотекарства и инормационих наука на Универзитету за технологију у Квинсленду (Бризбејн, Аустралија) и актуелни председник ИФЛА Секције за стално стручно усавршавање и учење на радном месту (http://www.gillianhallam.com.au/about/) и др Јана Варлејс, професор емеритус на Рутгерс универзитету за комуникације и информације (Њу Џерзи, САД) (https://comminfo.rutgers.edu/varlejs-jana).
Након завршетка првог радног састанка Секције на 83. Конгресу ИФЛЕ. Јана Варлејс, прва с лева, и Џилијан Халам, доле у средини
Овај водич у облику постера превела је Јелена Јовин, библиотечки информатор у БМС и члан БДС, у сарадњи са др Џилијан Халам. Сарадња је почела путем мејлова уочи 83. Конгреса ИФЛА-е у Вроцлаву и настављена непосредно на састанцима Секције и предавањима на Конгресу.

You may also like...