ИФЛА Глобална визија – радионица у Крагујевцу

У просторијама Америчког кутка Народне библиотеке „Вук Караџић“ у Крагујевцу, а у организацији Библиотекарског друштва Србије, у среду 27. септембра 2017. године одржана је двочасовна радионица у оквиру пројекта ИФЛА Глобална визија за Србију.

У радионици је активно учествовало 24 библиотекара из различитих типова библиотека Шумадијског округа (јавне, школске, универзитетска, факултетске), а дискусију су координирале колегинице Весна Вуксан и Даниела Скоковић. Учесници, са завидним збирним библиотечким искуством од 297 година, одговорили су на десет питања о визији библиотекарства, о библиотекама у будућности, изазовима који се постављају пред друштво и библиотеке у актуелном процесу глобализације, као и уједињеној библиотечкој струци као моделу који може унапредити статус библиотека у блиској будућности.



Извештај са радионице, уз по пет одабраних и изгласаних одговора на свих десет питања, биће упућен Ифли и наћи ће се у заједничком документу са одговорима библиотекара из 140 земаља целог света. Таква Глобална визија биће основа за акциони план који Ифла намерава да покрене у наставку овог пројекта.


You may also like...