Дан НБС и Национални дан књиге

Поводом 185. рођендана Народне библиотеке Србије, у уторак, 28. фебруара, биће организовани програми посвећени српским књижевницима и библиотекарима који су уједно и позив јавности да се афирмишу вредности националне културе и препозна значај и улога библиотека у савременом друштву.
Програм ће отпочети у 11 сати, Централном манифестацијом, на којој ће се обратити управник Народне библиотеке Србије Ласло Блашковић и министар културе и информисања Владан Вукосављевић. Том приликом, биће додељена национална награда у области библиотекарства „Јанко Шафарик“. Од ове године, на рођендан Народне библиотеке Србије, своју реч библиотеци дароваће по један истакнути посленик наше културе. Ове године, то ће бити Ивана Димић.
Програм се потом наставља двема новим изложбама: „Маска Милоша Црњанског: деведесет девет година од објављивања прве књиге Милоша Црњанског“ и „Век Диса и Бојића“, затим представљањем стручних публикација из области библиотекарства и разговором на тему „Најчитанија књига у 2016. години“.
Истог дана када се обележава Дан НБС је и Национални дан књиге у Србији, 28. фебруар, па Библиотекарско друштво Србије позива библиотеке и библиотекаре да пригодним програмима и вестима подсете јавност и на тај празник.

You may also like...