WordPress и библиотечки веб сајтови

У склопу интензивног деловања на развоју и унапређивању библиотечко-информационе делатности у свим сегментима рада као и на модернизацији и приближавању новим светским библиотечким стандардима, Народна библиотека Србије, у сарадњи са Библиотекарским друштвом Србије, отпочиње нови циклус предавања „Библиотекари библиотекарима“.

Плакат предавања


Циклус „Библиотекари библиотекарима“ 24. септембра, у 14 сати, у Народној библиотеци Србије отвара предавање Богдана Трифуновића „Wordpress и библиотечки веб сајтови: много музике за мало пара“. Наредно предавање предвиђено је за 22. октобар, у 11 сати, када ће Весна Црногорац одржати предавање на тему „Јавно и приватно у библиотекама“, те 12. новембра, у 14 сати, када ће Јасмина Нинков говорити на тему „Шта је потребно да библиотеке знају о пројектима целоживотног учења“.
У циљу континуираног професионалног усавршавања запослених, Народна библиотека Србије започела је ове године низ активности међу којима је и циклус ових предавања која треба да подстакну библиотекаре на сталну стручну едукацију без које је немогуће замислити одговоран и професионалан ангажман у овој области, посебно имајући у виду убрзани светски технолошки развој. Истовремено, циклус „Библиотекари библиотекарима“ треба да укаже на изузетну улогу библиотечко-информационе делатности на ширем пољу културе и образовања, те су ова предавања и позив свим културним и просветним радницима али и јавности да се ближе упознају са значајем у улогом коју ова професија има на пољу националног културног деловања.
Циклус предавања „Библиотекари библиотекарима“ одржаваће се једном месечно и на њему ће учествовати најистакнутији стручњаци из библиотечко-информационе делатности.

You may also like...