Седми међународни форум Обликовање будућности библиотека 2024

📚 Председница Библиотекарског друштва Србије, госпођа Јелена Глишовић учествовала је 28. маја 2024, у Овалној сали Библиотеке иностране књижевности у Москви, на VII међународни форум „Обликовање будућности библиотека“. „Иностранка” је била домаћин гостима из руских и страних библиотека и удружења – од Сахалина до Кубе и Србиje.

На Форуму су учествовали генерални директор Библиотеке иностране књижевности, Павел Кузмин, председник Царског православног палестинског друштва и председник Руског књижног савеза, Сергеј Степашин, заменик директора Росотрудничества Павел Шевцов, генерални директор Руске државне библиотеке и председник Руске библиотечке асоцијације Вадим Дуда и други уважени гости.

💬 Током Форума, учесници су разговарали о актуелним задацима и форматима културне дипломатије у сверуском и међународном контексту; улози и месту библиотека у промовисању интеркултуралне комуникације као и о развоју културних и дипломатских делатности.
Догађај су модерирали заменик генералног директора “Иностранке”, Мигел Паласио и директор Московског музеја С.А. Јесењин Олег Робинов.

#bds #tvojedrustvo

You may also like...