Саопштење за јавност: Апел за одлагање ступања на снагу наплате ,,Тарифе накнаде за давање на послугу оригинала и умножених примерака ауторских дела издатих у штампаној форми”

Библиотекарско друштво Србије упутило је допис председнику Владе Републике Србије, г. Вучевићу и објавило јавни апел за хитно СТАВЉАЊЕ ВАН СНАГЕ ТАРИФЕ накнаде за давање на послугу оригинала и умножених примерака ауторских дела издатих у штампаној форми јер овај правни акт, у актуелној форми, прети да угрози рад јавних библиотека Србије, односно остваривање њихове основне функције – обављањање послова од општег интереса за државу!

Позивамо све јавне библиотеке у Србији да се прикључе кампањи подизања свести јавности и надлежних институција о штетним последицама ступања на снагу овог правног акта, упућивањем апела својим оснивачима, информисањем корисника и посетилаца библиотека, локалних заједница, медијских кућа и новинара са којима сарађују.

У наставку следи текст саопштења за јавност и шаблон плаката који се може поставити на видно место у библиотеци и визуал за објаве на друштвеним мрежама и сајтовима.

You may also like...