Скупштина Подружнице БДС Моравичког округа

Прва Скупшштина Подружнице БДС Моравичког округа одржана је у четвртак, 7. марта 2019. године у Чачку. Домаћин окупљања била је Градска библиотека „Владислав Петковић Дис¨ у чијим новим просторијама је заседање и одржано.

Скупштини је присуствовало око тридесет чланова – стручних радника Моравичког округа: из Библиотеке „Светислав Вуловић¨ из Ивањице, „Браћа Настасијевић¨ и специјалне библиотеке Музеја рудничко-таковског краја из Горњег Милановца, школски библиотекари из Ивањице, Заблаћа и Чачка, библиотеке Факултета Техничких наука из Чачка, као и колектив Библиотеке домаћина.

Председник БДС и директор чачанске Библиотеке др Богдан Трифуновић поздравио је присутне колеге и пожелео добродошлицу у нову библиотечку зграду, где су завршни радови у току и најавио њено свечано отварање крајем марта.

О Извештају о раду чланова БДС из Моравичког округа током 2018. године, посебно нагласивши успешно организовање XV Међународне конференције Друштва у децембру у Чачку, одличну сарадњу библиотека свих типова из Округа, од којих се њих 11 представило на 13 плаката у оквиру врло успеле изложбе „Библиотеке Моравичког округа¨, као и бројним другим активностима, говорила је Марија Петковић, председник Подружнице. Она је такође представила и Програм рада Подружнице за 2019, као и активности које очекују чланове у вези Изборне скупштине БДС у мају ове године.

Посебно интересовање чланова изазвала је вест да је у јануару 2019. Библиотекарско друштво Србије Решењем Министра за културу и информисање добило статус репрезентативног удружења у култури, о чему је детаљно говорио председник др Богдан Трифуновић, као и о значају овакве одлуке за будући статус запослених у библиотечко-информационој делатности.

По завршеној Скупштини, чланови су присуствовали завршном програму манифестације „Штампана реч¨ коју чачанска Библиотека организује већ двадесет година, а на коме је представљен 24. број „Гласа библиотеке¨. О стручном часопису у издању Градске библиотеке у Чачку говорили су др Добрила Бегенишић, начелник Матичног одељења НБС, Тијана Бежанић, члан редакције, и др Богдан Трифуновић, главни и одговорни уредник.

Дубравка Илић

You may also like...