БИБЛИОТЕКАРСКО ДРУШТВО СРБИЈЕ            

Одржана Скупштина Подружнице Моравичког округа

Скупштина Подружнице Моравичког округа Библиотекарског друштва Србије, прва у 2018. години, одржана је у уторак, 25. септембра у згради Старог Начелства у Гучи. На Скупштини је присуствовало 24 стручна радника, чланова Подружнице из библиотека Моравичког округа: Библиотеке општине Лучани у Гучи, Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис” Чачак, Библиотеке „Браћа Настасијевић” из Горњег Милановца, Библиотеке „Светислав Вуловић” из Ивањице, Музеја рудничко-таковског краја из Горњег Милановца и школских библиотекара из Чачка.

Пре почетка радног дела Скупштине, колеге је у име домаћина поздравио директор Библиотеке општине Лучани у Гучи Славко Радосавчевић и пожелео добродошлицу, и успешан рад.

На дневном реду су били усвајање Записника са Скупштине Подружнице од 29. септембра 2017. године, разматрање и усвајање Извештаја о раду Подружнице МО БДС за претходну годину и предлог програма рада у текућој години. Све тачке дневног реда су усвојене. Скупштину је водила председница Подружнице МО БДС Марија Петковић, која је између осталог, истакла да су њени чланови били активни у различитим видовима рада: скупштинама, семинарима, форумима и конференцијама. „Добро је што чланови, којих има четрдесет и два, проналазе професионални интерес у раду Подружнице, и то што Друштво пружа прилку за међусобно упознавање представника библиотека различитих типова из Моравичког округа, као и могућност развоја у корист струке, што и јесте циљ окружног окупљања” казала је Марија Петковић.

Присутнима се обратио и председник Библиотекарског друштва Србије и директор Градске библиотеке у Чачку др Богдан Трифуновић и говорио о раду Друштва, али и стању у библиотечко-информационој делатности. Он је такође истакао важност заједничког излагања и представљања рада чланова Подружнице на XV конференцији БДС „Иновације и трендови у библиотекраству” која ће ове године бити одржана од 12. до 14. децембра у Чачку и Београду.

Након успешног рада Скупштине Подружнице, Библиотека општине Лучани у Гучи је као добар домаћин организовала излет у село Горачиће и посету Музеју Горачићке буне и Цркви Рођење Пресвете Богородице, најстаријој светињи у Драгачеву, као и ОШ „Горачићи”.

Објављено под: Подружнице

Comments are closed.