БИБЛИОТЕКАРСКО ДРУШТВО СРБИЈЕ            

Форум БДС о платним групама и разредима

Библиотекарско друштво Србије, у сарадњи са Библиотеком шабачком и Подружницом БДС за Мачвански округ, позива вас на ФОРУМ БДС

НОВЕ ПЛАТНЕ ГРУПЕ И РАЗРЕДИ У КУЛТУРИ

који ће бити одржан у Библиотеци шабачкој у среду 26. септембра 2018. године, са почетком у 12 часова.

 

Циљ Форума о платним групама и разредима је да се библиотечкој заједници Србије пренесу валидне информације о актуелним законским изменама и увођењу платних разреда у јавном сектору, чија се пуна примена очекује од јануара 2019. године. Процес увођења платних група и разреда у јавном сектору Србије праћен је са доста непознаница и полуинформација, па смо сматрали да би било корисно да организујемо Форум посвећен тој теми, како би се библиотекарска заједница као најбројнија у култури Србије детаљније информисала о тренутном стању у том процесу.

На почетку Форума присутнима ће се обратити Јелена Подгорац Јовановић, директорка Библиотеке шабачке и др Богдан Трифуновић, председник БДС, док су своје учешће на Форуму потврдили Драгана Ђорђевић, председница Самосталног синдиката културе Србије и Светлана Миљуш, секретар Градске библиотеке Нови Сад. БДС ће позив за учешће упутити и представницима Министарства културе и информисања и Министарству државне управе и локалне самоуправе, Народној библиотеци Србије, Заједници матичних библиотека Србије, Друштву школских библиотекара Србије, док је позив за присуство отворен за све који располажу релевантним информацијама у вези са темом Форума или желе да се информишу о томе.

Нови Форум БДС наставља праксу обезбеђивања дискусије о актуелним и отвореним питањима која се тичу струке у целини, где се колегама омогућава да кроз разговор узму активно учешће у даљем развоју библиотечко-информационе делатности и унапређења професионалног интегритета запослених.

Колегинице и колеге заинтересовани за дискусију могу унапред послати своја питања или коментаре на адресу секретара БДС, sekretar@bds.rs.

 

Добро дошли!
Библиотекарско друштво Србије

Објављено под: форум

Comments are closed.