БИБЛИОТЕКАРСКО ДРУШТВО СРБИЈЕ            

Ново: ИФЛА радионица у Универзитетској библиотеци

Библиотекарско друштво Србије организује радионицу „Улога библиотека у остваривању УН Агенде 2030 и циљева одрживог развоја“ која ће се одржати 28. и 29. маја 2018. године у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“ у Београду.

Радионица се организује у оквиру ИФЛА Међународног програма за заговарање (International Advocacy Program – IAP) и део је регионалног пројекта оствареног у сарадњи Библиотекарског друштва Србије (БДС) са Хрватским књижничарским друштвом (ХКД) и Асоцијацијом информацијских стручњака – архивиста, библиотекара и музеолога из БиХ (БАМ). Прва оваква радионица одржана је у Загребу 17. и 18. априла, а трећа ће бити у Мостару 22. јуна.

Прва радионица у оквиру регионалног пројекта одржана је у Загребу 17. и 18. априла 2018. године

Сврха радионице је усавршавање вештина заговарања које библиотекарима помажу у лобирању за укључивање библиотека у националну и локалну политику остваривања УН Агенде 2030.
Предвиђено је учешће предавача из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине, а теме ће обухватити циљеве одрживог развоја, ИФЛА водич за причање успешних прича и креирање кратких филмова, медијски наступ, партнерства са цивилним и владиним сектором. Биће представљени и резултати истраживања о програмима и активностима којима библиотеке у Србији, Хрватској и БиХ остварују ове циљеве.

Радионица је намењена члановима БДС из свих подружница, а учесници ће добити ИФЛА сертификате о учествовању на међународној радионици.

Пријаве су биле отворене до 16. маја 2018.

Преузмите агенду радионице.

За све додатне информације, контактирајте колегиницу Весну Вуксан путем мејла: vuksan@unilib.rs

Добро дошли!

Image credit: United Nations 

Објављено под: IFLA, међународна сарадња, пројекти, семинари, Уједињене нације

Comments are closed.