БИБЛИОТЕКАРСКО ДРУШТВО СРБИЈЕ            

БДС у Загребу!

У току ове седмице представници БДС су у Загребу поводом два догађаја: 17. и 18. априла одржава се прва радионица у оквуру IFLA IAP пројекта БДС, ХКД и БАМ, а 19. априла присуствујемо скупу “Улога књижничарског друштва данас” у организацији Загребачког књижничарског друштва.

Дводневна радионица “Улога библиотека у спровођењу УН Агенде 2030 и циљева одрживог развоја” одржава се у склопу ИФЛА пројекта “Unlocking the Potential of Libraries in South-East Europe through Regional Cooperation and Sustainable Development” иза ког стоје Библиотекарско друштво Србије (БДС), Хрватско књижничарско друштво (ХКД) и Асоцијација информацијских стручњака: библиотекара, архивиста и музеолога (БАМ). Предавач из БДС-а је Весна Вуксан, полазник IFLA IAP програма и званични тренер IFLA-e у области УН Агенде 2030.

Бојана Вукотић, секретар Друштва, у оквиру Другог округлог стола: Улога стручног књижничарског друштва данас који се одржава у организацији Загребачког књижничарског друштва 19. априла, представиће БДС као иницијатора промена и иновација у струци. Весна Вуксан учествује на скупу као водитељ IFLA групе за нове професионалце и говори о Глобалној визији.

 

Објављено под: IFLA, међународна сарадња

Comments are closed.