БИБЛИОТЕКАРСКО ДРУШТВО СРБИЈЕ            

БДС на Конференцији Удружења библиотекара Мађарске

Библиотекарско друштво Србије се и ове године одазвало на позив својих мађарских колега, Удружења библиотекара Мађарске, па је на конферецији која је одржана од 5. до 7. јула 2017. у Мишколцу БДС представљала Радмила Перовић, члан Управног одбора БДС. Одлични домаћини су се потрудили да боравак у Мишколцу учине врло занимљивим и дају прилику за продужетак већ започете сарадње наших друштава. Конференцији су као гости по позиву присуствовали двоје колега из Румуније и четири колегинице из Хрватске као представници библиотечких удружења из тих земаља, тако да је скуп у Мишколцу био прилика за продубљивање контаката и са два сродна струковна удружења из Румуније и Хрватске.

С обзиром на то да је Мишколц универзитетски град Конференција је одржана на Универзитету. Првог дана је за учеснике уприличена преподневна шетња и обилазак Матичне библиотеке „Ракоци Ференц“. Након тога уследило је званично отварање конференције уз фанфаре и свечани улазак председнице Удружења проф. др Агнеш Хајду Барат, градоначелника Мишколца и других званица. Конференцији је присутвовао импозантан број од 850 библиотекара Мађарске. Другог дана Конференције учесници су радили у оквиру секција Удружења, којих има 21, чиме су се концентрисали на уже стручне области и теме којима се мађарско Удружење активно бави.

Учешће Радмиле Перовић на Конференцији у Мишколцу омогућили су Удружење библиотекара Мађарске и Библиотекарско друштво Србије. Колегама из Мађарске ће као и 2016. године бити послат узвратни позив за учешће на 14. Конференцији БДС у Београду, која ће бити одржана од 13. до 15. децембра 2017. године.

????????? ???: конференције

Comments are closed.